Lysande recensioner av Ed Epstein’s NewSwingNation

Bittersweet är debutalbumet med Ed Epsteins NewSwingNation”, en klassisk kvintett med några av Sveriges vassaste musiker. Epstein har länge varit en fixstjärna på den Svenska jazzscenen och med Anders Bergcrantz, en av världens främsta trumpetsolister, skapas en kokande, lyhörd, rytmisk och harmonisk musik där båda bidrar med originalkompositioner.

”Bitterljuv” är en ironisk underdrift; världen är verkligen på gott och på ont. Det hörs i musiken: i den säregna klangliga spännvidden hos trumpet och barytonsax, liksom i Epsteins bredakänslospektrum – stadig och sprött, robust men ömt– och fint personligt artikulerade flöde, ständigt angeläget för lyssnaren.”  5 av 5 i Kristianstadbladet, Ystad- och Trelleborg Allehanda.

Läs i digjazz

 

 

 

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterest


Inga kommentarer

Lämna oss en kommentar


Inga kommentarer är gjorda.

Kommentera