Berno Paulsson

Berno Paulsson

Berno Paulsson

[bd_share layout=”vertical”]Berno Paulsson

Berno Paulsson är en världskänd musikproducent som startade sin karriär som studiomusiker på sent sjuttiotal. I dag med 30 års erfarenhet av studioarbete har han bidragit till mer än 500 album. Flera album har blivit nominerade till svensk grammis och med The Haunted´s ”Made med do it” kom den första grammisen. Amon Amarth är ett annat svenskt metalband som Berno producerat. Albumet ”Versus the World” Blev det stora internationella genombrottet för bandet. Berno producerar internationell jazz och har vid 4 tillfällen arbetat tillsammans med tidigare Juilliard professorn David Berger från N.Y.C. Albumet Hindustan har fått en ”Audiophile” utmärkelse. Countryalbumet ”Wanted” med Ulf ”M” Andersson är utnämnt till 2:a bästa nordiska countryalbum 2 år i rad.

Bredvid arbetet som ljudingenjör och producent har Berno skrivit böcker i inspelningsteknik och musikteori. Han har också undervisat i dessa ämnen för Kursverksamheten vid Lunds Universitet.

Berno gör också akustik design för inspelningsstudio, musikteater och konsertlokal. Han vidareutbildar ljudingenjörer och ljuddesigners inom musikteater och konserthus.

Berno Paulsson är gitarrist. Efter gymnasiet spelade han professionellt i knappt 4 år med Funky Team, ett internationellt band som spelade soulfunk. Efter studier på Lunds Tekniska Högskola var han som konsult med om att initiera Studiefrämjandets musikverksamhet i Sverige. Som studiomusiker har Berno medverkat på ett stort antal inspelningar. Han skriver musik, arrangerar och orkestrerar.

Album inspelade av Berno Paulsson på discogs.com
[bd_separator][bd_last_posts count=”6″ category=”berno-paulsson”]

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *